Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: 264 Songkran Road Deaths och mer

FOTO: Lampangs räddningsteam

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 17 april 2023, till söndagen den 23 april 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Minst fyra kroppar hittades och sex personer har räddats efter att många lokala fiskebåtar kantrat i Nakhon Si Thammarat under den senaste tidens kraftiga stormar.

En färja var delvis nedsänkt och skadad efter att ha träffats av vågor vid en pir nära Samui Island.

Starka vindar under Songkran har skadat mer än 1,700 XNUMX familjers hem i nordöstra Thailand.

Stormarna orsakade omfattande skador i vissa delar av Thailand strax innan Thailand gick in i regnperioden enligt den thailändska meteorologiska avdelningen.

2. En upprörande skottlossning på Bangkoks populära Songkran-plats vid Royal City Avenue (RCA) gjorde att fyra personer skadades tidigt den 17 april.

Två påstådda beväpnade män i samband med att de skadade fyra personer med skott vid Bangkoks livliga underhållningsområde, Royal City Avenue (RCA), den 17 april har gripits av myndigheterna.

Den upprörande händelsen retade många på sociala medier.

3. Totalt 2,203 2,208 trafikolyckor, med 264 11 skadade och 17 dödsfall, rapporterades av Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) för trafiksäkerhetskampanjen Seven Days of Danger under Songkran (XNUMX april – XNUMX april).

Det högsta antalet dödsfall var i Bangkok med 22 dödsfall. Det högsta antalet olyckor var i Chiang Rai med 68 olyckor. Det högsta antalet skador var i Nakhon Si Thammarat med 70 skador. Detta var faktiskt en betydande minskning av dödsfall år för år under Songkran som nation. Detta är ännu mer imponerande eftersom underhållningsdelar av Songkran förbjöds 2022.

4. Lin Hui, Thailands berömda jättepanda, dog tyvärr i morse, den 19 april, på Chiang Mai Zoo i norra Thailand, har tjänstemän bekräftat.

Lokalbefolkningen i Chiang Mai och nätanvändare över hela landet tar farväl av Lin Hui.

5. Thailand har sett en ökning med 30 % av spritförsäljningen under den senaste Songkran-festivalen i motsats till ett minskat antal berusade trafikolyckor nationellt under festivalen år över år, enligt Thanakorn Kuptachit, en rådgivare till Thai Alcohol Business Association.

Thanakorn uppmanade den nya regeringen som väljs i maj att påskynda förlängningen av lagliga stängningstider för nattklubbar och avbryta förbudet mot alkoholförsäljning mellan 2 och 5 på turistattraktioner för att sätta fart på sprit och turismföretag.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.