Thaidemokraternas parti stödjer legalisering av sexleksaker

Nationellt —

Det thailändska demokratpartiet sa att det stöder legalisering av sexleksaker i Thailand, där de för närvarande är olagliga, som ett kontrollerat föremål för att minska sexbrott.

Ratchada Thanadirek, verkställande direktör för det demokratiska partiet, avslöjade att det finns en växande efterfrågan på sexleksaker i Thailand även om varorna fortfarande anses olagliga.

Som ett resultat har det förekommit illegal handel med sexleksaker, vilket lett till förlorade intäkter från skatter som inte har samlats in för regeringen och korruption bland vissa regeringstjänstemän.

Dessutom innebär förbudet mot sexleksaker utmaningar när det gäller att reglera deras kvalitet och säkerhet. Utan korrekt reglering kanske sexleksakerna som säljs inte uppfyller säkerhetsstandarderna, vilket utgör risker som infektioner för användare.

"Sexleksaker är enheter som används för avkoppling, stressreducering eller sexuell stimulering. De kan också bidra till att förbättra den sexuella funktionen för individer med sexuella hälsoproblem, och till och med minska överföringen av sexuellt överförbara infektioner”, påpekade Ratchada.

Sexleksaker kan också användas för att ta itu med sexbrott, enligt Ratchada. Hon sa att i Thailand är det genomsnittliga antalet rapporterade fall av sexuella övergrepp och sexbrott under en 5-årsperiod cirka 4,000 87 fall per år. Forskning fann dock att det kan finnas uppskattningsvis 30,000 % av fallen av sexuella övergrepp som inte rapporteras, vilket innebär att det kan finnas så många som XNUMX XNUMX fall av sexbrott per år i Thailand.

"Demokratiska partiet stöder legaliseringen av sexleksaker. Detta inkluderar att förespråka för statliga myndigheter som Food and Drug Administration och Industrial Product Standards Office att reglera, inspektera och certifiera kvaliteten på sexleksaker för att garantera användarsäkerhet. Sexleksaker bör också kategoriseras som specialkontrollerade produkter under överinseende av statliga myndigheter”, sa Ratchada.

Köpare bör vara över 18 år, sa hon.

Thailand håller ett allmänt val i maj där de kommer att välja en ny regering och många frågor, som denna, kan se möjlig förändring. TPN noterar att vissa förespråkargrupper är emot legalisering av sexleksaker, mestadels av religiösa eller moraliska skäl, oroade över att legalisering av sexleksaker kan skada Thailands rykte eller image.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.