Sex personer skadades efter att en liten buss med utländska turister kraschade i Phuket

Wichit –

Sex personer skadades efter att en liten buss full av utländska turister kraschade i en kurva i Wichit, Mueang Phuket.

Wichit-polisen underrättades om olyckan på måndagsmorgonen (24 aprilth) på Mueang Chao Fa Road i Wichit.

Räddningspersonal och Phuket Express anlände till platsen för att hitta den skadade bussen vid sidan av vägen. Sex oidentifierade personer har fått lindriga skador, inklusive utländska turister. De fördes till ett närliggande sjukhus för medicinsk hjälp.

Busschauffören, Arnon Channarong, 30, berättade för Phuket Express att de var på väg till Rassada från Patong och att han inte var bekant med rutten. Så han använde en GPS-navigator på sin mobiltelefon innan han tappade kontrollen i en kurva.

Wichit-polisen berättade för Phuket Express att ingen alkohol hittades i förarens utandningsprov men trodde att det kan ha blivit distraherad av att titta på hans GPS. Inga åtal väcktes omedelbart av Wichit-polisen mot föraren men kunde fortfarande komma.

Detta är inte den första senaste kollektivtrafikolyckan i Phuket, även om de flesta har involverat minibussar. Till exempel skadade den senaste minivanskraschen i Kamala två franska turister för flera veckor sedan.

I mitten av mars, fyra utländska turister skadades när två minibussar krockade i Patong, som ses här.

På andra håll i Thaland, i en tragisk olycka i Nakhon Si Thammarat nyligen dödades sex personer och flera skadades i en minivansolycka.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.