Phukets största berättelser från den senaste veckan: Songkran slutar och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 17 april 2023 till söndagen den 23 april 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Phuket har meddelat totalt fem dödsfall, 51 trafikolyckor och 51 skadade Songkrans Seven Days of Danger trafiksäkerhetskampanj (11 april till 17 april).

Under totalt sju dagar i kampanjen inträffade 51 trafikolyckor med 51 skadade och fem dödsfall (4 män 1 kvinna).

2. En amerikansk turist attackerades av säkerhetsvakterna på en nattklubb i Rawai som gick viralt på sociala medier, dock slutade historien med att alla parter var nöjda och att vakterna bad om ursäkt.

Säkerhetsvakten bötfälldes med 1,000 XNUMX baht av polisen i Phuket för att ha orsakat kroppsskada.

3. En tjuv bröt sig in i en känd thailändsk skådespelerskas hus i Phuket och ska ha stulit hundratusen baht eller cirka 3,000 XNUMX USD.

Polisen sa att de håller på att spåra den misstänkte från CCTV-bilder i huset och i närheten.

4. Ett apakontrollteam från Samut Sakhon har börjat sterilisera apor i Phuket, som har en befolkning på mer än 2,000 XNUMX.

Projektet lanserades för fem år sedan i Baan Yamu i Paklok, Thalang efter att lokalbefolkningen klagat på att många apor hade stört bostadsområden.

5. Två personer har dödförklarats efter att en motorcykel kolliderade med en taxibil på Patong – Karon Hill.

Många trafikanter har kommenterat att det varit många olyckor i området tidigare.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.