Berusad man slår en vän till döds i Phuket för en oförskämd kommentar

Thalang –

En berusad man misshandlade sin vän till döds när de drack alkohol nära en reservoar i Thalang. Mordet ska ha skett efter att offret gjort en oförskämd kommentar till den misstänkte.

Thalang-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades om händelsen på söndagen (23 aprilrd) nära Bang Naew Dam Reservoir i Baan Manik, Sri Soonthorn.

Polis, räddningsarbetare och Phuket Express anlände till platsen vid en gummiplantage för att hitta kroppen av en man täckt av torkat blod nära en liten hydda. Inget personbevis hittades hos honom. Polisen trodde att mannen dog minst två dagar innan hans kropp hittades.

Utredare kallades till platsen för att fastställa identiteten på den avlidne och lokala bybor kallades till området för att svara på frågor.

Lokala invånare i närheten berättade senare för utredarna att mannen hette Mr. Tham, runt 40 år gammal och att han ursprungligen kom från nordöstra Thailand.

Samma dag tog en lokal en misstänkt, Taksin Ponwong, 49, till platsen för att prata med utredarna efter att den oidentifierade lokala byborna sa att han såg den misstänkte umgås med offret flera dagar innan.

Taksin erkände för polisen att han använde en järnstång för att slå Mr Tham i ansiktet.

Taksin uppgav att han och Mr Tham hade druckit tillsammans på gummiplantagen flera dagar innan kroppen av Tham hittades när Mr Tham förolämpade honom.

Även om Tham hävdade att förolämpningen bara var skämt och ett skämt, sa Taksin att han blev rasande över kommentaren och sedan slog Tham ihjäl med en närliggande järnstång. Den exakta kommentaren delades inte av Taksin.

Thalang-polisen berättade för Phuket Express att Taksin står inför anklagelser om kroppsskada som orsakat dödsfall och planerar att erkänna sig skyldig.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.