UPPDATERING: Oljerengöring fortsätter efter att Samui-färjan delvis var nedsänkt

Donsak, Surat Thani –

Oljerening har fortsatt efter att oljefläckar hittades i andra områden i Donsak efter att en Samui-färja delvis var under vatten.

Våra tidigare berättelser:

En färja var delvis nedsänkt och skadad efter att ha träffats av vågor vid en pir nära Samui Island.

Surat Thani Public Relations Office berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan underrättades om att en oljefläck hittades i havet och på Nang Kam Beach i Donsak efter att olja läckt ut från Samui-färjan som delvis var under vatten.

Nu till vår uppdatering:

Surat Thani Public Relations Office berättade för Phuket Express att färjebolaget har informerats om att rapportera uppdateringar om rengöringsprocessen till Thailands natur- och miljöresurskontor om en månad.

Färjebolaget har skickat personal för att rena olja på många stränder som är Nangkam Beach, Laem Pratab, Klong Tam och Talet Bay. De sa att oljerening kan kontrolleras till mindre områden. Företaget har också diskuterat råd med lokalbefolkningen för att återställa lokal turism i framtiden.

*************************************

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.