Thailändsk folkhälsoavdelning och polis varnar cannabisanvändare för rekreationsanvändning den 4/20 dagen

Thailand -

Thailands folkhälsoavdelning samt brottsbekämpande myndigheter har varnat cannabisanvändare för rekreationsanvändning på "World Weed Day" den 20 aprilth.

Doktor Attaphon Kaewsamrit, biträdande generaldirektör för hälsodepartementet, berättade för TPN media att idag (20 april)th) är World Weed Day, känd som 4/20, som ofta firas kraftigt i amerikanska delstater och vissa andra länder där cannabis är lagligt för rekreationsbruk.

Det thailändska hälsodepartementet varnar dock människor och operatörer att vara försiktiga när de går med i eller håller aktiviteter för att fira dagen eftersom de strider mot gällande bestämmelser kring cannabis i Thailand.

Cannabis bör endast användas för medicinska ändamål och bör stå under strikt kontroll av en läkare eller läkare, sa Attaphon. Fritidsanvändning av marijuana är förbjuden, tillade han.

Rökning av gräs orsakar också en tydlig lukt och rök som kan störa allmänheten enligt folkhälsoministeriets meddelande.

Böterna för att orsaka allmän störning är upp till 25,000 3 baht, fängelse i upp till XNUMX månader, eller båda. Rök är också farligt för ens hälsa där små partiklar kan orsaka problem i ens lungor genom att andas in. Detta kan leda till lungsjukdomar, astma och bronkit, säger Attaphon.

Cannabis avkriminaliserades förra året, konstaterar TPN-media, men de slutgiltiga lagarna som utformats för att reglera örten har hållits uppe av månader av stridigheter i det thailändska parlamentet om legaliseringen av växten, med anhängare och motståndare som har polariserande åsikter och åsikter om vad reglerna är. borde vara.

Som ett resultat är lagar som styr användningen av anläggningen ännu inte slutfört och kommer troligen inte att vara det förrän Thailand väljer sin nya regering den 14 maj. Folkhälsodepartementet har antagit regler och policyer för att försöka fylla luckan under tiden.

TPN media har nyligen genomfört ett utbildningsbesök hos den välrenommerade medicinska cannabisleverantören FRESH MEDIQ i Pattaya som finns här och är en licensierad, laglig leverantör av cannabis under läkares vård som uppfyller folkhälsomyndighetens krav. De hjälpte också till att rensa upp en betydande mängd felaktig information kring cannabis och du kan lära dig mer med länken ovan.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.