American Tourist drunknar på Phi Phi Island i Krabi

Krabi –

En amerikansk turist drunknade i Vikingagrottan nära Phi Phi Island i Krabi.

Koh Phi Phi-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades om händelsen tisdagen (18 april) när en 51-årig amerikansk man drunknade framför vikingagrottan vid ett koralldykområde nära Phi Phi Lay i Ao. Nang underdistrikt, Mueang Krabi-distriktet. (Phuket Express undanhåller hans namn i väntan på ambassad och familjemeddelande.)

En reseguide, vars namn undanhölls av polisen, berättade för polisen att turisten till en början var vid liv och fördes till ett lokalt sjukhus efter att en nödsituation ledde till att han drunknade. Läkare och läkare på sjukhuset gav HLR men mannen dödförklarades kort efter ankomsten till sjukhuset.

Reseledaren berättade också för polisen att den amerikanska turisten reste med nio andra vänner. Koh Phi Phi-polisen fortsätter sin utredning för att fastställa den exakta dödsorsaken samtidigt som de samarbetar med den amerikanska ambassaden och offrets familjemedlemmar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.