Thailands berömda jättepanda Lin Hui går bort

Chiang Mai -

Lin Hui, Thailands berömda jättepanda, dog tyvärr i morse, den 19 april, på Chiang Mai Zoo i norra Thailand, har tjänstemän bekräftat.

Den berömda pandahonan fyllde precis 21 år för några korta månader sedan.

Hennes dödsorsak väntar fortfarande på slutligt klargörande från djurparkens tjänstemän, även om rapporter sa att pandan blev sjuk och visade onormala symtom igår.

Lin Hui tillsammans med sin kompis, Xuang Xuang, lånades ut till Chiang Mai Zoo från Kina redan i oktober 2003. De var älskade av hela nationen, eftersom över 8 miljoner besökare hade besökt den berömda djurparken för att beundra parets söthet.

Lin Hui och Xuang Xuang födde en dotter vid namn Lin Bing på djurparken i maj 2009. Hon var den första jättepanda som någonsin föddes i Thailand och en av de få som föddes i fångenskap utanför Kina. Lin Bing skickades dock tillbaka till Kina vid två års ålder.

Lokalbefolkningen i Chiang Mai och nätanvändare över hela landet tar farväl av Lin Hui.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/