Rättsliga åtgärder vidtogs mot tio illegala taxichaufförer i Phuket

Phuket -

Rättsliga åtgärder vidtas mot fem illegala taxichaufförer och fem taxametarförare i Phuket.

Phuket Land Transport Office (PLTO) berättade för Phuket Express att relevanta tjänstemän nyligen satt upp en checkpoint nära Phukets internationella flygplats i Thalang.

Fem taxamätarförare hittades inte använda prismätaren när passagerare använde deras tjänster. Fem taxichaufförer hittades också använda personliga fordon för att överföra turister som illegala taxibilar (Black Plates).

De kränkande taxichaufförerna kommer att dömas till böter och deras körkort kommer att övervägas för indragning.

Phuket Express noterar att "svarta skyltar" är en term som vanligtvis används av PLTO för att kalla ett personligt fordon (med en vit registreringsskylt, ironiskt nog).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.