Dussintals falska späckhuggare upptäckts i Phang Nga

Phang Nga –

Dussintals falska späckhuggare sågs nära Similan Island i Phang Nga.

Presidenten för Phang Nga Tourism Association, Lertsak Pomklin, berättade för Phuket Express att han under den gångna helgen underrättades av en reseguide om valarna. Reseledaren var på en turbåt med turister på väg till Similan Island.

När turbåten var mellan Payu Island (7th Island) och Similan Island (8th Island), saktade båtkaptenen omedelbart ner båten efter att han upptäckt en stor grupp falska späckhuggare. Dussintals av dem var synliga i mer än tio minuter innan de försvann under vattnet. Turisterna var mycket glada över att se dem.

Phuket Express noterade att den falska späckhuggaren är listad i Thailands Wildlife Conservation and Protection Act.

En Bryde's Whale sågs nära Ta Chai Island i Phang Nga.

Två Bryde's Whales sågs nära Similan Island i Phang Nga.

Thailändska och utländska turister var upphetsade efter att de sett en grupp delfiner i Mu Ko Surin nationalpark i Khura Buri-distriktet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.