Thailand planerar att använda rymdteknik för att bekämpa luftföroreningar

Thailand kommer att använda utvecklingen av sin rymdteknik för att ta itu med de pågående luftföroreningarna och miljöproblemen som för närvarande påverkar folkhälsan och landets rykte.

Husets kommitté för kommunikation, telekommunikation och digital ekonomi och samhälle (DES) arbetar för närvarande med Excellence Center of Space Technology and Research (Ecstar) om att använda rymdteknik för att ta itu med luftföroreningsproblemet. Thailändska startupen TeroSpace, som öppnade Space Technology Laboratory vid Wiangpapao Technical College i Chiang Rai, har också anslutit sig till projektet.

Ecstars ordförande Settapong Malisuwan uppgav att projektet kommer att använda satellitfotografering för att registrera mönstret av skogsbränder i hela Thailand samt övervaka förhållanden som bidrar till PM2.5-förorening. Data kommer att sammanställas för att skapa en kronologi över skogsbränder, som sedan kan analyseras för att förutsäga framtida bränder så att förebyggande åtgärder kan sättas in.

Ecstar har fått i uppdrag att utveckla landets första satelliter med låg omloppsbana (LEO) samt att stärka det internationella samarbetet med andra rymdorganisationer.

Thailand är för närvarande drabbat av luftföroreningar, särskilt i det norra området, där skogsbränder och jordbruksbränning pressar PM2.5-nivåerna långt över den nationella säkerhetsgränsen. På tisdagen rapporterade IQAir ett luftkvalitetsindex för Chaing Mai på 210 och listade staden som en av de mest förorenade i världen den dagen.

Källa: National News Bureau of Thailand

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/