Phukets största berättelser från den senaste veckan: Songkran-firanden och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 10 april 2023 till söndagen den 16 april 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Trafiksäkerhetskampanjen "Songkran Seven Days of Danger" över hela landet i år startar på tisdag (11 april)th) till måndag (17 aprilth).

De största dödsfallen på vägen berodde på olyckor orsakade av rattfylleri och avsaknad av bilbälte och hjälm.

2. Mer än 200,000 4.5 turister kommer att besöka Phuket under Songkran-festivalen som kommer att generera minst XNUMX miljarder baht, säger Thailands turistmyndighet.

I mitten av detta år kommer kinesiska turister att vara de bästa besökarna i Phuket. Fler kinesiska turister är yngre än tidigare och de spenderar mer pengar.

3. En köksanställd på ett hotell i Thalang har avlidit efter att ha blivit knivskuren av en kollega.

Den misstänkte, endast identifierad som Mr. Sarayut, 20, arresterades omedelbart.

4. Phuket har meddelat totalt två dödsfall under fyra dagar av Songkrans Seven Days of Danger-kampanj för trafikolyckor (11 april till 17 april).

De flesta trafikolyckor orsakades av överskridande av hastighetsgränsen och de flesta offren var de som inte bar hjälm.

5. Mer än 19,000 2023 personer gick med på den första dagen av Central Phuket Presents Big Island Water Fun XNUMX.

En av Songkrans stora festligheter hölls i fem dagar och nätter i centrala Phuket.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.