Bryde's Whale sågs i Phang Nga – VIDEO

Phang Nga –

En Bryde's Whale sågs nära Ta Chai Island i Phang Nga.

Chefen för Similan National Park Sarayut Paso berättade för Phuket Express att han underrättades om valen från personal på Ta Chai Island torsdagen (6 april)th). Medan de patrullerade i området såg de en Bryde's Whale och spelade in Bryde's Whale på en video.

Phuket Express noterar att Bryde's Whale är ett sällsynt till nästan utrotat vattenlevande däggdjur. Bryde's Whale har listats som ett reserverat djur av Thailand.

Närvaron av en Bryde's Whale är också en indikator på rikliga marina resurser. Njut av videon!

Förra månaden sågs två Bryde's Whales nära Similan Island i Phang Nga.

Två Brydes valar sågs i Mu Ko Ang Thong nationalpark i Surat Thani.

**************************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.