Idag är det Chakri Memorial Day, en allmän helgdag i Thailand

Thailand -

Den 6 april varje år markerar Chakri Memorial Day i Thailand för att observera grundandet och etableringen av den stora Chakri-dynastin 1782 av kung Rama I, som besteg Siams tron ​​(nu kallad Thailand) och flyttade huvudstaden till Bangkok från Thonburi.

Dagen betraktas som årsdagen av Chakridynastin. År 1919 gav kung Rama VI kungligt tillstånd och satte datumet som en allmän helgdag för alla thailändska medborgare för att fira kröningen av kung Rama I tillsammans med alla följande kungar i kungafamiljen.

Chakri Memorial Day firas avsevärt i kungafamiljen och alla regeringsdepartement. Banker, skolor och alla statliga kontor, inklusive immigration, är stängda. Andra normala verksamheter kan ha öppet som vanligt och påverkas inte av firandet.

Den kungliga familjen och det kungliga firandet är de största offentliga attraktionerna på dagen. Kungen organiserar tillsammans med andra kungliga familjemedlemmar en religiös ceremoni för att hylla sina förfäder. Han gör ett besök på Royal Pantheon, där statyer av de tidigare kungarna av Chakri-dynastin fanns, och erbjuder en krans för att hylla sina föregångare.

Dagen är dock ingen alkoholförbudsdag, eftersom det inte är en religiös högtid.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.