Tysk turist skadad efter att ha fallit från vattenfallet på ön Samui

Samui Island –

En tysk turist har ådragit sig skador efter att hon ramlat ner från ett vattenfall på ön Samui.

Samuis distriktschef, Jirapat Choojan, berättade för Phuket Express att kontoret underrättades onsdagen (5 april) om att en turist hade skadat sin fotled efter att ha fallit från vattenfallet Na Mueang 2.

Räddningspersonal och poliser tog mer än 20 minuter till fots för att gå till vattenfallet innan de hittade den skadade turisten. Den 38-åriga kvinnliga tyska turisten var tillsammans med sin tyska man (Phuket Express undanhåller deras namn för deras privatliv.). Turisten berättade för räddningsarbetarna att hon halkade när hon trampade på en sten och inte kunde fortsätta gå.

Turisten flyttades på en räddningsbräda från vattenfallet innan han fördes till ett lokalt sjukhus.

Det tyska paret berättade för associerade thailändska medier att de uppskattade den snabba responsen och hjälpen från officerare och räddare.

Det var en liknande incident på samma plats nyligen, som du kan se här: En brittisk turist har ådragit sig svåra skador efter att han ramlat ner från ett vattenfall på ön Samui.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.