UPPDATERING: australiensiska ex-pat knivhuggen till döds på Krabi Resort firade sin födelsedag

Krabi –

En australisk resortchef dödades på sin 57:e födelsedag av maken till en av hans egna anställda som uppenbarligen var upprörd över hennes lön på en resort i Krabi.

Vår tidigare historia:

Ao Nang-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades av Krabi-sjukhuset om att en utländsk man hade dödförklarats den 2 april 2023. Flera stick- och huggskador hittades på hans kropp, säger Ao Nang-polisen.

Nu till uppdateringen:

Mrs. Wanna, vars fullständiga namn på som undanhållits av polisen, som är den huvudmisstänktes fru, sa att hennes chef anklagade henne för att ha förskingrat resortpengar för mer än 10,000 XNUMX baht. Hon har förnekat anklagelsen och fortsätter att förneka det även efter mordet på hennes tidigare chef.

Enligt Wanna trodde hennes chef inte att hon inte stal pengarna och ville dra av beloppet från hennes slutlön innan hon sparkade henne från jobbet. Mrs Wanna berättade historien för sin man som blev arg och gick till resorten, som också består av en bar och restaurang, och mördade offret med en kniv.

Heppell hade firat sin födelsedag på resorten när han mördades, sa offrets syster.

Andra anställda på resorten sa till thailändska medier att deras chef är en mycket snäll arbetsgivare men också har strikta arbetsnormer.

Daily Mail i Storbritannien rapporterar att offret var Peter Heppell, 57, från Perth, Australien. Herr Heppells syster berättade för Daily Mail att för ungefär tjugo år sedan i december 2004 förlorade Herr Heppell sin sex månader gamla dotter i tsunamin på Annandag Annan. Herr Heppell hade överlevt tsunamin på annandagarna samt allvarliga motorcykelolyckor tidigare.

Heppells syster sa att Peter hade återförenats med sin lilla flicka i ett känslosamt Facebook-inlägg på tisdagen.

Mr. Heppell var en A Grade Premiership-spelare i North Beach Football Club. Han gjorde över 70 mål 1985-1990.

Den misstänkte är fortfarande häktad och åtalas för mord och har erkänt anklagelserna. Han förnekar också att hans fru stal några pengar och enligt Ao Nang har polisen inte visat några ånger eller ånger för hans handlingar.

Ytterligare källa: Dailymail

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.