Australian Resort Boss mördades när han var på jobbet i Krabi

Krabi-

En 57-årig australisk resortchef dödades av mannen till en av sina egna anställda som uppenbarligen var upprörd över hennes lön på en resort i Krabi.

Ao Nang-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades av Krabi-sjukhuset om att en utländsk man hade dödförklarats den 2 april 2023. Flera stick- och huggskador hittades på hans kropp, säger Ao Nang-polisen.

Offret identifierades som en 57-årig australiensisk man. (Phuket Express undanhåller hans namn för familjens integritet.) Han är make till den thailändska ägaren av resorten och hjälper till att förvalta och driva lokalen i Khao Thong-distriktet, Mueang Krabi-distriktet, säger Ao Nang-polisen.

Anställda på resorten berättade för Ao Nang-polisen att den misstänktes fru, som inte identifierades av polisen, är en anställd på resorten. Hennes man förhandlade om sin frus lön med offret innan händelsen. Ett verbalt argument om hennes lönesats eskalerade enligt uppgift, vilket ledde till incidenten.

Den misstänkte, Mr. Peerachart Songsri, 24, från Songkhla, överlämnade sig senare till Ao Nang-polisen. Ao Nang-polisen berättade för Phuket Express att Peerachart är anklagad för mord. Peerachart har erkänt anklagelsen men de exakta omständigheterna och motivet är fortfarande inte helt klara, säger Ao Nang-polisen till thailändska medier.

Den australiensiske mannens fru sa att hennes mans kropp kommer att föras till Phuket för en begravning och bad om privatliv under denna känsliga tid. Namnet på orten undanhölls också av polisen i väntan på ytterligare utredning och på begäran om privatliv av offrets familj.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.