Bästa nationella berättelser om Thailand från den senaste veckan: 45-dagars visumbefrielse upphör och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 27 mars 2023, till söndagen den 2 april 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thailändska myndigheter har uppmanat thailändska förare att betala sina böter senast den 1 april. De som är försenade med sina betalningar i 30 dagar kommer att få böter på 2,000 XNUMX baht och få sina körresultat sänkta.

    Människor som vägrar att betala böterna efter att deras tillfälliga skattedekal blivit ogiltigt kommer att dömas till böter på 2,000 1 baht och drabbas av en förlust på 12 poäng av sina totalt 90 poäng. Om förare tappar alla sina poäng inom ett år kommer deras körkort att dras in i XNUMX dagar.

  2. Thailands tillförordnade premiärminister Prayut Chan-o-cha har beordrat brottsbekämpande tjänstemän att skärpa åtgärderna mot skogsbrännare efter en massiv brand som uppslukar flera berg i Nakhon Nayok-provinsen i nordöstra Thailand.

Brottsbekämpande tjänstemän ska också strikt upprätthålla lagar mot skogsbrännare eller bönder som kan ha bränt jordbruksavfall, vilket är roten till både skogsbränderna och den cancerframkallande PM2.5-findammsituationen som har plågat norra Thailand i flera veckor.

3. De totala spritföretagen i Thailand har expanderat med 20 % sedan början av 2023 och kommer att pumpa in en miljard baht i ekonomin varje månad under andra kvartalet, säger Thanakorn Kuptachit, rådgivare till Thai Alcohol Business Association.

Alkoholmarknaden kommer att generera intäkter på minst 1 miljard baht per månad, där april, som håller Songkran, är den mest aktiva månaden.

4. Den thailändska inflytelserika politikern och affärsmannen Chonsawat Asavahame har tragiskt dött vid 55 års ålder efter att han upplevt värmeslag när han utövade bilracing.

Värmeslag är ett allvarligt tillstånd som kan uppstå när kroppen överhettas och inte kan kylas ner.

5. Från den 1 april och framåt kommer besökare från det europeiska fastlandet, Storbritannien, USA, Australien, Saudiarabien och andra länder endast att tillåtas en 30-dagars vistelse i Thailand om de väljer att resa in i landet utan att skaffa ett tidigare visum som de 45 -dagars visumbefrielse är officiellt över.

Visum vid ankomst från 15 till 30 dagar, har avslutats och har återvänt till femton dagar för länder som anses vara visum vid ankomst.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.