Phukets största berättelser från den senaste veckan: Freedom Beach återvände för allmänt bruk och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 27 mars 2023 till söndagen den 2 april 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Ett vilt bråk med både utländsk personal på en bar/restaurang och utländska turister gick viralt i Phuket, Thailand.

En australisk kund har gripits efter att ha varit inblandad i slagsmål med utländsk personal på en bar/restaurang i Patong.

Tre utlänningar som var inblandade i slagsmål på en bar/restaurang i Patong har bötfällts med 2,000 XNUMX baht vardera.

Det här fallet väckte stor diskussion på sociala medier, där vissa var oense om påföljden och såg den som ringa för brottet.

2. En 30-årig illegal kambodjansk reseguide greps i Phuket.

Han anklagas för att olagligt driva ett reseföretag, vara en illegal reseledare och arbeta utan tillstånd.

3. Army Region 4-befälhavaren inspekterade och följde upp strandhanteringen i Phuket för att ge både turister och lokalbefolkningen förtroende.

Freedom Beach i Karon är nu rensad från strandsängar och parasoller och strukturer efter ett fullständigt tillslag.

Stränder anses vara allmän mark i Thailand och intrång av företag för privat bruk är olagligt utan särskilt tillstånd från lokala myndigheter.

4. Fler kinesiska och ryska investerare är intresserade av att köpa fastigheter i Phuket, sa ordföranden för Phuket Real Estate Association.

Fler fastighetsbolag från huvudkontor investerar i Phuket. Trender för dessa egenskaper i framtiden är att minska koldioxidutsläppen, minska energianvändningen och använda ren energi.

5. Tre utländska kunder har gripits medan tre andra utländska kunder har rymt i ett fall av sexuellt utnyttjande av barn i Patong.

Mer än 22 miljoner baht i egendom beslagtogs från misstänkta i samband med ett stort fall av sexuellt utnyttjande av barn i Patong.

Thailändsk polis uppger att de kommer att fortsätta att slå ner på människohandel och sexuellt utnyttjande av barn, inte bara i Phuket utan i hela Thailand.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.