UPPDATERING: Phuket Police ger uppdatering om säkerhetsvakt attackerad av entreprenörer

Phuket -

En förhandlingsprocess föreslås efter att en säkerhetsvakt attackerades av entreprenörer i ett bostadsområde i Koh Kaew, Mueang Phuket.

Vår tidigare historia:

En säkerhetsvakt attackerades av entreprenörer i ett bostadsområde i Koh Kaew. Herr Utain och Herr Kongsin har redan lämnat in en anmälan till Phuket City Police med CCTV-filmbevis.

Nu till uppdateringen:

Polisen i Mueang Phuket sade till Phuket Express på fredagen (31 mars) att de har följt upp alla människor som attackerade säkerhetsvakten.

Polisen i Phuket föreslår en ömsesidig förhandlingsprocess med båda parter med hänvisning till tvistmedlingslagen för att minska ärenden i domstolar och minska tvister.

Detta skulle i huvudsak göra det möjligt för säkerhetsvakterna att förhandla om en ekonomisk uppgörelse med entreprenörerna och i gengäld släppa alla juridiska åtal.

Vid tidpunkten för pressen hade offren inte fattat ett slutgiltigt beslut om de planerade att nöja sig med ett ej avslöjat belopp och släppa åtal. Båda sidor arbetade dock med polisen och sade att de ville söka en ömsesidig stängning av tvisten som var acceptabel för båda parter.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.