Grattis på födelsedagen Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn

FOTO: Prachachart

Nationellt —

Thailändare framför sina lyckönskningar över hela landet för födelsedagen för Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn, som fyllde 68 år idag, den 2 april.

Thailändare från alla samhällsskikt firar denna speciella dag i april eftersom den markerar Hennes kungliga höghet födelsedag. Många ses bära lila, färgen som representerar lördagen och dagen då prinsessan föddes redan 1955.

På morgonen gav thailändare allmosor till munkar för att fira dagen och önska prinsessan lång livslängd. De besökte också offentliga platser eller tempel för att rengöra platserna för att visa sin orubbliga lojalitet till kungafamiljen, vilket återspeglar den djupa känslan av enhet och nationell stolthet som är så viktigt för Thailands folk.

Prinsessan Sirindhorns ansträngningar för att förbättra medborgarnas välfärd har fått ett stort erkännande både inom Thailand och utanför dess gränser.

Som en hängiven filantrop har hon gett generöst stöd till en mängd olika utvecklingsprojekt som syftar till att ta itu med frågor som utbildning, hälsovård, hygien, vattenresurser och jordbruk bland landets fattigaste samhällen.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.