45-dagars visumbefrielse är över på Thailands flygplatser och gränsövergångar, tillbaka till 30 dagar

FOTO: Prachachat

Nationellt —

Från den 1 april och framåt kommer besökare från det europeiska fastlandet, Storbritannien, USA, Australien, Saudiarabien och andra länder endast att tillåtas en 30-dagars vistelse i Thailand om de väljer att resa in i landet utan att skaffa ett tidigare visum som de 45 -dagars visumbefrielse är officiellt över.

Denna policyändring är en revidering av de tidigare reglerna före den 1 oktober 2022, då 45-dagarsundantaget implementerades som en tillfällig åtgärd för att locka in fler turister fram till slutet av mars 2023.

Avbokningen kommer sannolikt att påverka många besökare som har planerat att besöka Thailand och stanna längre än 30 dagar. Trots omfattande ansträngningar från Thailands turistmyndighet kommer turister från ett 60-tal länder som får ta sig in utan visum inte längre att beviljas 45 dagars vistelse. Men de kommer fortfarande att ha möjlighet att förlänga sin vistelse en gång med ytterligare 30 dagar om de går igenom immigration, vilket innebär att de kommer att kunna resa runt i landet i maximalt 60 dagar istället för 75.

Visumbefriade länder kommer också att ha ett annat alternativ att få 30 dagars tillägg om de lämnar landet och sedan återvänder till och med kortvarigt. Landgränsövergångar kan dock endast göras två gånger per kalenderår, och även om det inte finns några officiella restriktioner för inresa med flyg, kan immigrationstjänstemän vägra turister inresa om de anser det nödvändigt för individer att skaffa ett formellt visum från en thailändsk ambassad i förväg .

Under tiden, visum vid ankomst från 15 till 30 dagar, har avslutats och har återvänt till femton dagar för länder som anses vara visum vid ankomst.

Det fanns inget officiellt tillkännagivande från den thailändska regeringen om förändringen, vilket inte är förvånande eftersom regeringen för närvarande har en vaktmästarroll i väntan på de första stora allmänna valen i maj.

Thailands turistmyndighet planerar enligt uppgift att närma sig den nya regeringen efter valet för att eventuellt ändra visumprogrammet igen för att locka fler turister.

Med Parlamentet är för närvarande upplöst och regeringen i en tillfällig position fram till valet i maj, att hitta ett sätt att lagligt förlänga programmet kan ha varit svårt, sa några politiska analytiker på sociala medier. Därför fick det ursprungliga planerade datumet för programmets slut löpa ut.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.