Sex personer döda, fem skadade efter minibusskrasch i Nakhon Si Thammarat

FOTO: Chanwit Bamroongsri

Nakhon Si Thammarat –

Sex personer har dött och fem skadades efter att en minibuss från Bangkok kolliderade med en släpvagn i Thung Yai-distriktet.

Thung Yai-polisen underrättades om olyckan klockan 6:30 på lördagen (1 aprilst) vid Baan Sai Joa Pa i underdistriktet Ta Yang.

Tai Tenk Tueng Rescue Team berättade för Phuket Express att de anlände till olycksplatsen för att hitta en skadad minivan och släpvagn vid vägkanten.

Sex personer inklusive minivansföraren Santisak Anurak, 35, har dödförklarats. Fyra andra passagerare och trailern Thippawat Choojan, 40, har överlevt.

En av de överlevande, vars namn undanhölls av räddningsteam, som åkte i minivanen, sa att gruppen alla var släktingar och var på väg från Bangkok till en släktträff i Nakhon Si Thammarat.

Thung Yai-polisen fortsätter sin utredning för att hitta orsaken till olyckan. Thung Yai-polisen spekulerade inte omedelbart om vad som orsakade det stora vraket och intervjuade fortfarande överlevande och granskade CCTV vid presstiden.

Minibuskrockar har varit ett problem i Thailand under en tid, inklusive nyligen, med kritiker som konsekvent tar upp oro över säkerhetsstandarder och förarkvalifikationer.

Bara två dagar innan Phuket Express rapporterade om en minivanskrasch i Phuket som skadade två franska turister, som ses här.

Och för knappt två veckor sedan skadades alla fyra utländska turister och en förare i en minibusskollision i Patong.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.