UPPDATERING: Tre utlänningar slåss på Patong Restaurant får böter på 2,000 XNUMX baht vardera

Patong –

Tre utlänningar som var inblandade i slagsmål på en bar/restaurang i Patong har bötfällts med 2,000 XNUMX baht vardera.

Vår tidigare historia:

Ett vilt bråk med både utländsk personal på en bar/restaurang och utländska turister gick viralt i Phuket, Thailand.

En australisk kund har gripits efter att ha varit inblandad i slagsmål med utländsk personal på en bar/restaurang i Patong.

Nu till uppdateringen:

Phukets provinspolis berättade för Phuket Express att tre utlänningar inblandade i ett slagsmål som gick viralt på sociala medier, vilka var två lagligt anställda restaurangpersonal som endast identifierades som ALOMARI, 25, jordansk medborgare, och Ahmed, 26, egyptisk medborgare. , och kunden, Mr. Karen, 34, australiensisk medborgare, erkände anklagelserna om övergrepp.

De har alla bötfällts med 2,000 XNUMX baht var och bett om ursäkt till varandra och Phuket-tjänstemän för händelsen. Herr Karen erkände att han startade tvisten genom att kasta en flaska på de två restaurangpersonalen eftersom de enligt hans åsikt tog för lång tid att laga hans måltid. Mr. Karen uppgav också att han var kraftigt berusad och att detta beteende var ur karaktär för honom.

Phuket Express noterade att Phukets provinspolis inte nämnde om dessa tre skickades till Phuket immigration för eventuella gula eller röda kort enligt ett nytt klassificeringssystem för misskötande utlänningar som testas i Phuket.

Många kommentarer från tidigare artiklar frågade hur de två utlänningarna som var inblandade i bråket kunde anställas på en restaurang eftersom många läsare trodde att detta var ett skyddat jobb.

The Phuket Express vill dock tillägga att kock eller restaurangchef inte är skyddade yrken och det är möjligt att få ett lagligt arbetstillstånd för dessa roller, vilket enligt Phuket-polisen verkade vara fallet.

***************************

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.