Två Brydes valar upptäckta i Phang Nga

Phang Nga-

Två Bryde's Whales sågs nära Similan Island i Phang Nga.

Mr. Lertsak Ponklin, chefen för Wow Andaman Tour Group berättade för The Phuket Express på onsdagen (29 mars)th) att en turbåt med flera turister färdades nära Similan Island.

De såg två Bryde's Whales nära nionde ön (Koh Gao). När turbåten färdades cirka fem minuter senare såg de en annan Bryde Whale.

Herr Lertsak skickade videon till en marinexpert som har bekräftat att de är Bryde's Whales.

Phuket Express noterade att Brydes valar sällan ses. Men eftersom nationalparkens ekologiska system har förbättrats kommer fler valar till området.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.