Restauranger, strandsängar och paraplyer hittade inkräktar på stranden i Thalang, Phuket

Thalang –

Restauranger, strandsängar och paraplyer upptäcktes av Thaland-tjänstemän att inkräkta på Lay Phang Beach i Cherng Talay.

På torsdag (30 marsth) ett team av tjänstemän ledda av Thalang District Chief Bancha Tanuin inspekterade Lay Phang Beach.

Mr. Bancha berättade för Phuket Express att tjänstemän har kontrollerat lokala stränder för intrång minst en gång i månaden. Stränder anses vara allmän mark och alla slags privata intrång från företagsägare är strängt förbjudna om inte särskilt tillstånd ges.

Tjänstemän hittade strandsängar och parasoller på stranden och operatörerna har uppmanats att ta bort dessa föremål från stranden. Även om många turister åtnjuter dessa bekvämligheter, leder de till en "dominoeffekt", säger myndigheterna för många fler leverantörer som försöker göra intrång och därför är som en allmän regel alla privata företag och intrång förbjudna.

Samtidigt har relevanta tjänstemän lämnat in anmälningar till Cherng Talays polisstation mot tre restaurangoperatörer för intrång i ett allmänt område på strandvägen i närheten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.