Thailändska spritföretag på uppåtgående trend, kommer att producera en miljard baht varje månad

Nationellt —

De totala spritföretagen i Thailand har expanderat med 20 % sedan början av 2023 och kommer att pumpa in en miljard baht i ekonomin varje månad under andra kvartalet, säger Thanakorn Kuptachit, rådgivare till Thai Alcohol Business Association.

Thanakorn avslöjade att efterfrågan och köpkraften för alkoholhaltiga drycker i Thailand har varit på en uppåtgående trend sedan januari 2023, där försäljningen ökade med inte mindre än 20 % varje månad.

Alla typer av alkoholhaltiga drycker har sett en uppgång i försäljningsvolymen, såsom öl och sprit, som drivs av många faktorer, inklusive upphävandet av alla covid-relaterade restriktioner, återöppningen av landet för resor och turism, den kommande Songkran-festivalen eller till och med de allmänna valen.

"Det kommer att bli fler sammankomster, firanden och fester när Songkran-helgen närmar sig, tillsammans med den politiska atmosfären som spänns upp. Det här är betydande variabler som påverkar efterfrågan och inköp av alkoholhaltiga drycker, säger Thanakorn.

I år förutspådde Thanakorn också att alkoholmarknaden kommer att generera intäkter på minst 1 miljard baht per månad, med april, som håller Songkran, som den mest aktiva månaden.

Han uppgav också att så fort den nya regeringen tillträder efter valet den 14 maj kommer hans förening att driva på att bestämmelser som förbjuder försäljning av alkohol mellan 2-5 avskaffas, samt en laglig förlängning av öppettiderna för underhållning. platser på populära turistattraktioner som Pattaya och Phuket.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på [e-postskyddad]

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.