Samui Island kommer att hålla traditionella Songkran-evenemang

Samui Island, Surat Thani –

Ett traditionellt Songkran-evenemang kommer att hållas i det antika samhället i Ang Thong-distriktet.

En presskonferens hölls denna vecka ledd av chefen för Samui District Office Chayaphon Intarasupa. Evenemanget på Baan Sai Klang kommer att vara i konceptet "Happy Samui Songkran in Thai Tradition." Evenemanget kommer att hållas från den 11 aprilth till april 13th.

Mr Chayaphon sa vid konferensen, "Den 11 aprilth och april 12th, kommer lokalbefolkningen och gemenskapsföretagare att sälja lokala produkter som de har gjort tillsammans med att hålla thailändsk traditionell musik och kulturframträdanden vid evenemanget. Den 13 aprilth vi kommer att ha en buddhistisk ceremoni och respektfullt vattna äldste i samhället.”

"Det här traditionella Songkran-evenemanget har fortsatt sedan länge sedan. Om vi ​​inte håller fast vid traditionen kommer den äntligen att försvinna. Det här är ett rent traditionellt och religiöst evenemang och det kommer inte att bli några vattenstrider.”

En tysk turist som anslöt sig till presskonferensen sa till The Phuket Express att han är mycket glad över att många turister besöker Samui Island efter Covid-19.

Turisten, som inte uppgav sitt namn, sa också att han var exalterad över traditionella Songkran-evenemang och en möjlighet att se legitim thailändsk kultur, men skulle hoppa över festen och vattenstriderna på andra platser.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.