Turister uppmanas att ladda ner mobilapplikationen "Tourist Police i lert u".

PRESSMEDDELANDE:

Turister uppmanas att ladda ner mobilapplikationen "Tourist Police i lert u" när de är i Thailand.

Den kungliga thailändska polisen har genom turistpoliskontoret utvecklat en mobilapplikation som heter "Tourist Police i lert u" för att utländska besökare till Thailand ska kunna söka hjälp från polisen i nödfall.

Applikationen drivs med Global Positioning System (GPS), och kan laddas ner gratis från både iOS- och Android-system. När de laddats ner kan turister klicka på "Begär" för att söka hjälp och skicka information och bilder på olycksplatsen till War Room (1155 turistpolisens hotline), som har poliser som står till hands dygnet runt. Informationen kommer då att vidarebefordras till lokal polis i närheten för att ge omedelbar hjälp. Under tiden kommer polisen att ringa tillbaka till det registrerade telefonnumret för att ge första hjälp och råd.

Språk som är tillgängliga för kommunikation med turistpolisen är: engelska, kinesiska, ryska, koreanska, franska, tyska, ASEAN och arabiska.

Regeringen strävar efter att öka säkerheten för alla turister i Thailand. Teknik har använts för att förbättra drifteffektiviteten och snabb hjälp. Turister som planerar att besöka Thailand uppmanas att ladda ner applikationen för att få hjälp från den thailändska polisen i nödfall.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.