Phukets största berättelser från den senaste veckan: gula och röda kort och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 20 mars 2023 till söndagen den 26 mars 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Fyra hamnar utvecklings- och byggprojekt i "Andaman Ring" planeras för att ansluta Phuket, Phang Nga och Krabi.

Projektet håller nu på att genomföra en budgetförfrågan på 735 miljoner baht till den thailändska regeringen för inlämnande. Budgeten kommer att vara för fyra hamnar i tre provinser.

2. Arresteringsorder har utfärdats för en schweizisk man och två thailändska kvinnor som påstås vara inblandade i en barrazzia i Patong som avslöjade sexuellt utnyttjande av barn.

Phukets provinsdomstol har utfärdat arresteringsorder på två thailändska kvinnor och en schweizisk man.

3. Fyra utländska turister och en förare skadades efter att två minibussar kolliderade i Patong.

Fyra utländska turister, tre kvinnor och en man samt en manlig minibussförare hade ådragit sig skador.

4. En restaurangchef greps med Baraku beslagtagen nära ett hotell i Thalang.

Restaurangchefen fördes till Sakoo polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder. Shisha, eller Baraku, är olagligt i Thailand.

5. Mer information har släppts för Songkran-vattenstänksfirandet med 'No Alcohol'-evenemanget i Phuket Town.

Efter tre år utan Songkran-firande av vattenstänk kommer det i år att vara mer än 30,000 XNUMX personer som ansluter sig.

6. Phuket Immigration avslöjade för thailändska medier att två utlänningar fick röda kort och fyra utlänningar fick ett gult kort denna månad, mars 2023, hittills.

För första gången man gjorde något fel gav de dem gula kort som en varning och rapporterade deras beteende till konsulaten. Om de gör det igen kommer de att få röda kort. Deras visum kommer att dras in och de kommer att utvisas.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.