Nora dramadans erkänd internationellt av UNESCO

FOTO: UNESCO

PRESSMEDDELANDE:

Unescos officiella Facebook-sida, med mer än 1.7 miljoner följare från hela världen, har visat bilden av Nora, ett dansdrama från södra Thailand, på sin banderoll, med budskapet "Vi är #LivingHeritage. "

Många thailändare och utlänningar som besöker sidan har beundrat bilden och har gratulerat Thailand till att ha så vackra traditioner.

Detta kommer att hjälpa Nora att bli mer erkänd globalt.

"Nora" är en gemenskapsbaserad rituell och konstnärlig form av dansdrama med djup kulturell och social betydelse för södra thailändare, med sin unika stil av sång och dans, särskilt med de långa, krullade metallnagelspetsarna.
I Thailand har Nora dramadans skyddats genom att prisa Nora artister och mästare som nationella konstnärer av Nora, samt främja stadierna av uppträdande, praktik och kunskapsöverföring av kulturarvet för nästa generation.
Hittills har Thailand tre element inskrivna på den representativa listan över mänsklighetens immateriella kulturarv, nämligen Khon Masked Dance Drama (2018), Nuad Thai (2019) och Nora, Dance Drama (2021).

Kan vara en bild av 1 person och text som säger "NORA DRAMA DANCE RECOGNIZED INTERNATIONALT BY UNESCO https://thailand.prd.go.th f PR Thai Government OPRD"

Alla reaktioner:

45

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.