Kinesiska och ryska fastighetsköpare ökar i Phuket

Flygfoto Phuket City från Khao Rang View Point, Phuket

Phuket-

Fler kinesiska och ryska investerare är intresserade av att köpa fastigheter i Phuket, sade presidenten för Phuket Real Estate Association

Ordföranden för Phuket Real Estate Association, Mr. Pattanan Pisutwimon, berättade för thailändska medier att sedan förra året, 2022, har villor sålts mycket medan byggandet av poolvillor ökar. Samtidigt byggs det inte så många nya bostadsrätter men mycket fler befintliga bostadsrätter har redan sålts.

”Köparna ökar mer än vad vi har. Vi kan inte bygga på en dag. Det tar nästan ett år innan bygget ens kan påbörjas på grund av ordentliga tillståndslicenser och andra juridiska frågor. De flesta av konsumenternas krav är på mer lyxfastigheter som är mer än tio miljoner baht. Kända områden för fastigheter som är populära bland kineser och ryssar är i Cheng Talay, Laguna och Layan i Thalang och Khao Kard i Wichit, Chalong och Rawai,” förklarade Mr. Pattanan.

"Fler ryska investerare kommer till Phuket på grund av kriget. De köper fastigheter som kan investeras i. Samtidigt är kinesiska investerare mycket intresserade av lyxfastigheter av högsta klass.” Mr Pattanan fortsatte.

”Fler fastighetsbolag från huvudkontor investerar i Phuket. Trender för dessa egenskaper i framtiden är att minska koldioxidutsläppen, minska energianvändningen och använda ren energi istället, tillade Mr. Pattanan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.