Två ryssar räddade efter att ha gått vilse i Phukets djungel

Phuket -

Två ryska turister har räddats efter att ha gått vilse i djungeln i Thalang.

Chefen för Sirinat National Park, Sorasak Rananan, berättade för Phuket Express att på tisdagskvällen (21 mars)st) de underrättades av Phukets turistpolis att två turister försvann nära Sai Koo-berget i Sirinat National Park-området i Sakoo-distriktet.

En sökning inleddes inte förrän efter midnatt (22 marsnd). De två ryska turisterna, herr Alexandr Simakov, 37 och fru Ekaterina Simakov, 40 hittades. De hade lindriga skador på fötterna. De fördes till ett lokalt sjukhus för en hälsokontroll.

De berättade för tjänstemän att de gick på Sai Koo-berget fram till natten och att de inte kunde hitta vägen ut. De ringde efter hjälp från Phukets turistpoliss callcenter 1155.

De sa också tack till alla som hjälpte till att få ut dem ur djungeln.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.