Phuket och Isan utsågs till TIME's Greatest Places of 2023

PRESSMEDDELANDE:

Två platser i Thailand är bland 50 "extraordinära destinationer att utforska" runt om i världen, enligt tidningen TIME.

Bangkok, 22 mars 2023 – Thailands turistmyndighet (TAT) är glada att kunna rapportera att tidningen TIMEs lista över "Världens största platser 2023" – som den beskriver som 50 extraordinära destinationer att utforska – inkluderar två destinationer i Thailand – Isan (nordöst) och Phuket.

Mr. Yuthasak Supasorn, TAT-guvernör, sa "Att ha inte bara en utan två thailändska inkluderande i denna prestigefyllda sammanställning av världsomspännande destinationer att besöka är en underbar ära, och något Thailand kan vara mycket stolta över. Thailand är verkligen redo att välkomna turister från hela världen genom kampanjen "Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters".

TIME-listan nämner särskilt Isans mångsidiga och läckra kulinariska utbud, innan de också säger: "De som vågar sig till denna off-the-beaten-path-region i Thailand som myllrar av risfält belönas med nationalparker och Khmer-tempelruiner, och nu : restauranger som rekommenderas av Michelin. Det är dock inte bara restauranger och nattmarknader som drar en ny skara besökare. Förra året firade Thailands första nationalpark, Khao Yai, 60 år, som till stor del ligger i Isans Nakhon Ratchasima-provins och är hem för elefanter, gibboner och asiatiska svartbjörnar.”

Om Phuket säger listan: "Thailands mest besökta region – de berömda stränderna i Phuket – ökade precis sin familjeattraktion med invigningen av Carnival Magic, en kulturellt fokuserad nöjespark i september förra året. Frivilligturisminitiativ fortsätter att vara en prioritet på ön. Phuket Elephant Sanctuary, till exempel, bjuder in besökare att hjälpa till att mata djuren och ger utbildning om elefanters kommunikation och beteende. Även om ön är mest känd för sin självbetitlade stad, lockar Phuket fler besökare till sin trånga landsbygd med ett imponerande landskap av moderna lyxstugor.”

Hela listan över världens största platser 2023 kan ses på https://time.com/collection/worlds-greatest-places-2023/.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.