Läsare TalkBack Thailand: Bör utländska reseguider tillåtas arbeta lagligt i Thailand?

Thailand-

Följande är vårt vanliga inslag där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och får deras insikter och åsikter. Vi delar sedan deras feedback ungefär en vecka senare och väljer en mängd olika och intressanta svar.

Den här veckan vill vi fråga: 

Bör utländska reseguider tillåtas att lagligt arbeta i Thailand?

Lite sammanhang kring denna fråga:

Denna helgen, arga thailändska reseguider över hela Thailand träffade relevanta myndigheter och krävde ett tillslag mot vad de säger är en enorm mängd illegala utländska reseguider arbetar i turistområden som Phuket och Pattaya.

Reseguider har länge varit en skyddad thailändsk sysselsättning och en utlänning kan inte ens få ett arbetstillstånd för att vara det.

Men kritiker säger att många turister från länder som Ryssland, Indien och Kina föredrar guider från sina egna länder som talar sitt eget språk flytande och förstår sin kundkultur. Thailändska reseguider säger No Way, Jose, och säger att en utlänning omöjligt kunde förstå thailändsk kultur för att korrekt visa turister guidade platser.

Så vad tycker du? Ska det vara tillåtet? Bör lagarna ändras? Kanske kan man hitta en medelväg?

Vi ser fram emot att höra av dig! Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på [e-postskyddad]. Vi kommer att publicera resultaten och välja en mängd olika svar i början av nästa vecka, som alltid!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.