Thailändska reseguider förenas för att ta itu med problemet med illegala utländska guider

Nationellt —

En grupp kinesisktalande reseguider samlades lördagen den 18 mars för att diskutera problem som orsakas av illegala guider som stjäl deras jobb. Gruppen klagade på att de förbises av regeringen eftersom deras klagomål hittills inte har hörts.

De klagande avslöjade vid ett möte att några utländska guider arbetar illegalt i Thailand och stjäl deras jobb. Dessa guider har ingen guidelicens som krävs enligt thailändska lagar för att fungera som guide. En guide är en skyddad sysselsättning i Thailand som utlänningar inte kan arbeta i.

De sa att de träffades på lördagen för att begära att regeringen skulle vidta åtgärder mot de illegala guiderna, med hänvisning till att även om deras flera klagomål tidigare om denna fråga inte har hörts, vill de fortfarande att rättvisa ska skipas.

Paisarn Suethanuwong, ordförande för Professional Guide Association of Thailand uppgav att efter att regeringen tillkännagav återöppningen av landet för utländska turister den 1 oktober 2022, har antalet turister som kommer till Thailand ökat avsevärt. Antalet jobb tillgängliga för thailändska reseguider har dock inte hållit jämna steg med denna tillväxt. En stor del av jobben har gått till utländska entreprenörer som har kommit in i landet och fungerat som guider utan ordentlig licens, sa han.

Paisarn uppgav också att några kinesiska investerare har tagit sig in i landet för att stjäla jobb från thailändska guider och härjat på många lokala reseföretag. De översvämmade landet efter att Kina tillkännagav en återöppning för internationell turism.

Under pandemin var guider det mest drabbade yrket, och bristen på hjälp från regeringen tvingade många att lämna denna karriär för att söka alternativa inkomster, sa Paisarn. Han ville att relevanta statliga myndigheter, som ministeriet för turism och sport och arbetsmarknadsministeriet, skulle genomföra strikta åtgärder mot olicensierade guider och ge mer stöd till juridiska guider.

Angående deras nästa drag sa gruppen att de skulle lämna in ytterligare en petition direkt till premiärministern för att undersöka detta problem. Gruppen hoppades att de med auktoritet skulle gå samman och hjälpa till att befria Thailand från exploaterande utlänningar.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på [e-postskyddad]

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.