Australisk turist dör efter vandring till tigergrottan i Krabi

FOTO: MGR Online

Krabi –

En 70-årig australisk turist dör efter att ha vandrat till Tigergrottan i Krabi, vilket innebär en utmanande och brant stigning.

Räddningstjänsten underrättades om att en turist var medvetslös på fredagen (17 marsth) vid Tiger Cave i Mueang Krabi-distriktet.

Förhandsräddare och en läkare tog mer än en timme att ta sig upp för stegen med 1,200 70 trappsteg till grottan nästan nära toppen av kullen. De hittade en XNUMX-årig australiensisk turist som var medvetslös (Phuket Express undanhåller hans namn i väntan på ambassad och familjemeddelande). Han fick HLR men återupplivningsförsök misslyckades till slut.

Han dödförklarades på platsen. Läkaren på platsen trodde att turisten kunde ha hamnat i ett chocktillstånd efter den utmanande vandringen och hjärtat stannade omedelbart. Hans kropp togs ner från backen som också tog mer än en timme.

Polisen i Mueang Krabi berättade för Phuket Express att de upptäckte att turisten reste ensam. Hans motorcykel stod parkerad vid templet. Ett pass hittades i hans väska vid motorcykeln. En obduktion kommer att genomföras för att hitta den exakta dödsorsaken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.