Framtidens lag om skydd av sexarbetare ligger hos nästa regering, säger thailändska aktivister

Nationellt —

Många thailändska aktivister träffades torsdagen den 16 mars för att diskutera möjligheten av lagen om skydd av sexarbetare. Lagen skulle säkerställa att de som arbetar inom handeln skulle vara lika skyddade och inte stigmatiseras av samhället, sade gruppen.

Det skulle också i huvudsak tillåta laglig prostitution i Thailand, en länge omdiskuterad sak som officiellt inte existerar men som är Thailands sämst bevarade hemlighet.

Mötet stod som värd för Foreign Correspondents' Club of Thailand (FCCT), med målet att uppmana allmänheten att det är dags för Thailand att upphäva brottet prostitution och återlämna värdighet till sexarbetare.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.