Thailändsk polis ska skärpa lagarna för att ta itu med problem med farligt PM2.5-damm

FOTO: Bangkok Post

Nationellt —

Den thailändska nationella polischefen har beordrat poliser över hela landet att skärpa brottsbekämpningen för att stävja PM2.5-damm.

Flytten av Pol. General Damrongsak Kittipraphat är i linje med den senaste ordern från premiärminister Prayut Chan-o-cha som ber om samarbete från relevanta statliga myndigheter för att stävja det ohälsosamma PM2.5-dammproblemet, enligt talesman Pol. Generalmajor Archayon Kraithong.

Han sa att problemet härrör från olika faktorer, såsom transport, utomhusbränning, skogsbränder, industrier och konstruktion. Nivåerna av fint damm låg över den säkra tröskeln på 50 mikrogram per kubikmeter (µg/m³) i flera provinser i Thailand, så polischefen har instruerat poliser att göra följande:

  1. Öka strängheten för inspektioner och brottsbekämpning mot personer som använder fordon som avger svart rök på vägarna och förbjud användning av fordon som orsakar föroreningar
  2. Skärpa inspektioner och brottsbekämpning mot industrifabriksoperatörer som orsakar luftföroreningar och byggverksamhet som orsakar damm.
  3. Inspektera och upprätthålla lagen mot personer som olagligt eldar grödor i ett öppet område eller bedriver farlig verksamhet.

Utöver ovanstående beordrade polischefen, sade talesmannen, också lokala poliser att förbjuda parkering på huvudvägarna för att förhindra trafikstockningar och minska utsläppen av rök och partiklar.

Slutligen uppmuntrade poliskaptenen människor att inte köra i onödan och att stänga av sina bilars motorer på tomgång och öka användningen av kollektivtrafik.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.