Phuket Tourism återhämtar sig snabbt men 17,000 XNUMX anställda behövs fortfarande

Phuket -

Phuket-turismen har snabbt återhämtat sig men det behövs fortfarande 17,000 XNUMX anställda eftersom fler utländska turister kommer.

Presidenten för Thai Hotel Association Southern Chapter, Mr. Sueksit Suwandissakun, sa till thailändska medier: "Phuketturismen har snabbt återhämtat sig sedan mitten av förra året. Åttioåtta procent av hotellrummen har sålts från januari till denna månad, vilket är ungefär samma antal som före Covid-19.”

"Kinesiska turister kommer tillbaka och en ny och växande turistmarknad är kazakstanska turister", noterade Mr. Sueksit.

"De största turistproblemen för närvarande är det höga priset på flygbiljetter. Det var 450 flygningar före Covid -19 till Phuket dagligen och nu finns det cirka 250 flygningar vilket är ungefär 50 procent återhämtning.” Mr Sueksit förklarade.

"Andra problem är det höga elpriset och bristen på personal inom turistnäringen. Vi behöver ungefär 17,000 XNUMX fler anställda. Vi har samarbetat med högskolor och universitet i Thailand för att skicka praktikanter till oss”, tillade Mr. Sueksit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.