Phukets största berättelser från den senaste veckan: franska konsulbesök, man öppnar eld på sjukhus och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 6 mars 2023 till söndagen den 12 mars 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En belgisk man har dött efter att han ska ha halkat och fallit med huvudet i kontakt med marken medan han försökte stoppa sin vän som bråkade med en thailändsk man i Patong.

En belgisk man som dog efter att han påstås ha halkat och ramlat i Patong kan ha varit inblandad i ett gräl om en Tuk Tuk-pris.

2. En förare greps efter att han öppnat eld med en pistol inne i en parkeringsbyggnad på ett sjukhus i Phuket Town. Händelsen berodde på ett gräl om en parkeringsplats.

En förare som öppnade eld med en pistol inne i parkeringsbyggnaden på ett sjukhus i Phuket Town åtalas för mordförsök.

3. Frankrikes konsul i Thailand och Frankrikes konsul i Phuket besökte Phukets viceguvernör för att diskutera de senaste problemen med franska turister i Phuket.

Frankrikes konsul i Thailand besökte Phukets provinspolischef för att diskutera franska turister som hade brutit mot lagar och orsakat juridiska problem, vilket fick några att föreslå ett kontroversiellt system med röda och gula kort.

4.  En oidentifierad manskropp hittades flytande nära en ö i Rawai.

En oidentifierad manskropp som hittades flytande nära en ö i Rawai är möjligen en rumänsk dykare som försvann för två månader sedan.

5. Två utlänningar har rapporterats saknade två dagar efter att de hyrt en kajak på Coconut Island i Mueang Phuket.

En marin sökning inleddes efter två saknade manliga utlänningar med kajak i Mueang Phuket.

Två försvunna utlänningar och en kajak ska ha hittats i säkerhet efter att ha räddats av en båtkapten.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.