UPPDATERING: Två försvunna utlänningar och kajak i Phuket uppges ha hittats i säkerhet

Phuket-

Två försvunna utlänningar och en kajak ska ha hittats i säkerhet efter att ha räddats av en båtkapten.

Vår tidigare historia:

Två utlänningar har rapporterats saknade två dagar efter att de hyrt en kajak på Coconut Island i Mueang Phuket.

En marin sökning inleddes efter två saknade manliga utlänningar med kajak i Mueang Phuket.

Nu till uppdateringen:

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på fredagen (10 marsth) en turbåtskapten, Mr. Wittaya Ngankeng, hittade de två utlänningarna vid liv och flytande i havet hängande på kajaken nära Rang Yai Island i Koh Kaew.

Kajaken kantrade inte men det var lite vatten inuti. De två utlänningarna kunde inte stanna i kajaken.

Båtkaptenen räddade de två utlänningarna och förde kajaken tillbaka till land klockan 4 på fredagen. De två utlänningarna lämnade kajaken med en säkerhetsvakt i närheten. De sa att de skulle vara tillbaka om tio minuter för att ta kajaken, men de återvände inte.

CCTV visade tydligt att männen räddades och återvände till stranden, tillade Phukets turistpolis.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att båtkaptenen inte rapporterade händelsen förrän han såg thailändsk press som uppgav att männen fortfarande saknades idag, den 12 mars, och en omfattande sökning genomfördes.

Phukets turistpolis arbetar för närvarande med att lokalisera utlänningarna och identifiera dem, men är lättade att männen är i säkerhet.

***************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.