Två fisk- och skaldjursrestauranger i Phuket arresterade med olika skyddade fiskar inklusive en muräna

Phuket -

Två fisk- och skaldjursrestauranger i Phuket har gripits med olika skyddade fiskar inklusive en muräna.

Department of Marine and Coastal Resources Phuket Office berättade för Phuket Express att på fredagen (10 marsth) de arresterade två fisk- och skaldjursrestauranger i Phuket.

Från dem beslagtogs olika sorters skyddade fiskar inklusive en muräna. De två oidentifierade ägarna fördes till Phukets polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder. Polisen höll även tillbaka namnen på restaurangerna i väntan på ytterligare rättsliga åtgärder.

Gripandet kom efter att ett videoklipp av en person som äter en muräna på en restaurang i Phuket blev viralt i thailändska sociala medier förra veckan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.