Två utlänningar anmäldes försvunna efter att ha hyrt en kajak i Phuket

Phuket -

Två utlänningar har rapporterats saknade två dagar efter att de hyrt en kajak på Coconut Island i Mueang Phuket.

Phukets polischef överste Pratueang Ponmana berättade för Phuket Express att en hotellchef och personal på Coconut Island, öster om Phuket i Koh Kaew sub-distriktet, lämnade in en anmälan till Phuket City Police.

De berättade för polisen att på fredagen (10 marsth) två manliga utländska turister hyrde en kajak på hotellet, vars namn undanhölls på polisens begäran i väntan på vidare utredning. De två utländska männen av okänd nationalitet skrev namnet på hyresgästen som "Bey" med hotellrumsnumret 2318.

Men hotellledningen fick senare reda på att det inte finns något rumsnummer 2318 på hotellet. Det är oklart varför detta inte omedelbart uppfattades som en diskrepans av hotellpersonalen som skötte kajakuthyrningen.

Klockan 5:00 återvände inte de två utlänningarna. På lördag morgon (11 marsth) hotellet sökte i närheten men det fanns inga tecken på dem. Hotellet är oroligt att de kan vara i fara.

Överste Pratueang berättade för Phuket Express att polisen har kontrollerat CCTV-bilder i närheten för att se om de två utlänningarna kan ha lämnat kajaken någon annanstans istället för att återvända till hotellet, eller till och med möjligen stulit kajaken.

Frågan är fortfarande under utredning som presstid.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.