Tuk Tuk taxichaufför greps efter att ha stulit iPhone 14 Pro Max från svensk turist i Patong

Patong –

En Tuk Tuk-taxichaufför har gripits efter att ha stulit en iPhone 14 Pro Max från en svensk turist i Patong.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att på lördagen (11 marsth) Mrs Merdzana Pepic, svenska, kom till Patongs polisstation. Hon sa att hon kanske hade glömt sin mobiltelefon i en Tuk Tuk-taxi.

Hon sa att hon satte sig på en Tuk Tuk-taxi på morgonen från Bangla Road till ett hotell i Patong. När hon kom till hotellet upptäckte hon att hennes iPhone 14 Pro Max inte var med henne och tänkte att hon kanske hade glömt den i Tuk Tuktaxi.

Patongpolisen spårade upp iPhone från en mobilapplikation. De identifierade till slut platsen för mobiltelefonen på Taweewong Road i Patong. De gick till platsen och hittade Tuk Tuk-taxi.

Föraren, herr Kritsada Damjan, dök upp strax efter. Polisen sökte igenom Tuk Tuktaxi och de fann att iPhone 14 Pro Max låg bakom förarsätet. Kritsada erkände att han hittade mobiltelefonen innan han gömde den bakom förarsätet. Han fördes till Patongs polisstation för att åtalas för stöld.

Merdzana Pepic fick sin iPhone 14 Pro Max tillbaka och sa tack till Patongpolisen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.