Rättsliga åtgärder vidtogs mot åtta illegala taxichaufförer i Phuket

Phuket -

Rättsliga åtgärder vidtas mot åtta illegala taxichaufförer i Phuket.

Phuket Land Transport Office (PLTO) berättade för Phuket Express att förra veckan satte relevanta tjänstemän upp en checkpoint nära Phukets internationella flygplats i Thalang.

Tre taxichaufförer (gröna plattor) från andra provinser hittades verksamma i området mot regler och förordningar. Fem taxichaufförer hittades också använda personliga fordon för att överföra turister som illegala taxibilar (Black Plates).

De kränkande taxichaufförerna kommer att dömas till böter och deras körkort kommer att övervägas för 90 dagars avstängning.

Phuket Express noterar att "svarta skyltar" är en term som vanligen används av PLTO för att kalla ett normalt personligt fordon (med en vit registreringsskylt, ironiskt nog) men istället användes för att överföra passagerare som en illegal taxi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.