Phukets största berättelser från den senaste veckan: franska och kanadensiska rapporterade till immigration efter arrestering och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 27 februari 2023 till söndagen den 5 mars 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En svensk man greps i Phuket efter att han ska ha varit inblandad med flera oidentifierade andra i att tillverka illegala droger.

Hans visum har dragits in efter att han påstås vara inblandad med andra i framställningen av illegala droger och innehav av illegala droger.

2. En ukrainsk förare bötfälldes med 1,000 XNUMX baht i Phuket för att han saknade giltigt körkort. Han reste från Chonburi med vänner till Phuket. En thailändsk taxichaufför var orolig för att han var en illegal minibussförare.

Han sa att han INTE hyrde ut minivanen eller blev anställd för att köra minivanen.

3. En fransk motorcykelförare i Patong fick böter på 1,500 XNUMX baht innan han anmäldes till den franska ambassaden efter att ha orsakat allmän olägenhet.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att de har rapporterat händelsen till den franska ambassaden och att föraren nu befinner sig på Phukets immigrationskontor.

4. En transperson i Patong greps efter att ha ryckt ett guldsmycke från en brittisk turist.

Guldhalsbandet var insvept i silkespapper och gömt under deras högra fot i en högklackad sko.

5. En kanadensisk turist har åtalats för att ha slagits offentligt innan han rapporterades till det thailändska immigrationskontoret efter att han först hävdat att han blivit attackerad och rånad.

Turisten har redan fått böter på 4,000 XNUMX baht och hans beteende har rapporterats till Phukets immigrationsbyrå.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.