Thailands premiärminister inlagd på sjukhus på grund av svullen högerhand

Nationellt —

Premiärminister Prayut Chan-o-cha lades lördagen den 4 mars in på Phramongkutklaosjukhuset i Bangkok för observation över natten av hans svullna högra hand.

General Prayut återvände från en inspektion och meriterande resa till Ayutthaya-provinsen fredagen den 3 mars med märkbar svullnad i handen. Hans personliga läkare besökte hans bostad i första infanteriregementet i Bangkok för att undersöka handen och beslutade att lägga in honom på ett sjukhus för en närmare undersökning.

De första rapporterna angav att premiärministern fick antibiotika efter att läkarna upptäckt att hans hand var inflammerad. Ytterligare rapporter indikerade att inflammationen i hans hand verkar vara ett symptom som vanligtvis förknippas med pseudogout, som kännetecknas av ackumulering av kalciumpyrofosfatdihydrat (CPPD).

Symtomen på pseudogout är plötslig och intensiv ledsmärta, svullen led som är varm och öm att röra vid, och röd hud som involverar den drabbade leden.

Prayut måste tillbringa två till tre dagar på ett sjukhus, enligt de senaste rapporterna. En gips sattes på hans svullna hand.

Prayut har lagt upp bilder från sjukhuset och verkar vara på topp.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på [e-postskyddad]

 

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.