Tidigare Förenade Arabemiratens polis greps på Phangan Island för påstådd mordbrand på Samui Island

Phangan Island, Samui Island, Surat Thani.

En före detta polis i Förenade Arabemiraten greps på Phangan Island för att ha begått mordbrand på Samui Island i Surat Thani.

En Surat Thani immigrationstjänsteman berättade för Phuket Express i går (4 marsth) att de och Samuipolisen arresterade MUAJIB ALI SALIM SALEH ALKARBI, 40, en före detta polis i Förenade Arabemiraten. Han är en efterlyst misstänkt från Koh Samui provinsdomstol i en arresteringsorder som utfärdades den 3 marsrd.

Händelsen ska ha inträffat den 2 marsnd klockan 1.35 En misstänkt satte eld på BMW och Toyota sedaner parkerade i Taling Ngam sub-distriktet på Samui Island som tillhörde ett offer som endast identifierats som en Mr. Anan.

Samuipolisen fortsatte sin undersökning och uppgav att CCTV-filmer verkade visa att MUAJIB körde på en motorcykel och påstods ha satt eld på sedanerna.

Samuipolisen sa att MUAJIB och Anan hade arbetat tillsammans i en begagnad bilaffär innan de hade några personliga konflikter som ledde till mordbranden.

Mr. MUAJIB står inför anklagelser för att ha begått mordbrand. Mr. MUAJIB har förnekat anklagelserna som presstid och enligt uppgift försöker bekämpa anklagelserna lagligt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på [e-postskyddad]

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.